22 juli 2020
19:00

Edessa Syrianska KIF

Referat: Åkersberga FC - Edessa Syrianska KIF

3-0 till ÅFC mot duktiga Edessa Syrianska nykomlingar i div 5! . I första halvlek kommer vi inte upp till den standard vi har i oss. Edessa styr matchen och vi blir bolltittare och blir stillastående i zonförsvaret. Det offensiva presspelet saknades helt. Edessa däremot är aggressiva i pressen och vinner matchen på det centrala mittfältet i första halvlek och skapar några farliga målchanser. Däremot har vi för dagen en felfri backlinje som ser till att vi håller nollan samt Pierre som bara blir bättre och bättre i kassen. I andra halvlek har vi ett bra snack och vi kommer ut som ett lag som vill vinna matchen. Det dröjer inte länge förrän Eric vinner boll på offensiv planhalva och spelar fint fram Hampus som gör 1-0 till oss. Därefter är det som luften går ur Edessa och vi får göra lite som vi vill speciellt när Wesh kommer in och showar och Rabona skjuter in 2-0 till oss strax utanför straffområdet. Man kan tycka vad man vill om Wesh men man kan inte ta ifrån honom att han är galet målfarlig framför mål. Bra jobbat Wesh! Vid 2-0 vaknar Edessa på nytt till liv och skapar några fina chanser. Eric punkterar matchen fullständigt när han på egen hand skjuter in 3-0 på egen retur. Ska vi lyfta några spelare i dag blir det hela backlinjen och vår målvakt Pierre som håller nollan. Snyggt killar! Även mittfältet lyfter sig betydligt i andra där Val och Gzim gör en strålande insats. Bra jobbat alla i ÅFC, nästa match är på söndag mot Persian Boys borta på gräs. Vi kan mera och flera spelare kommer vilja visa upp sig på söndag. #123ÅFC